Cărţi care merită citite


2010

Autori: Ana Maria Munteanu, Elena Maria Necula, Adina Bocai, Sorina Asan

Titlu: Armonia etnică în regiunea de Sud-Est a României Balanţă interculturală, coabitare şi climat

ISBN: 978-606-598-013-6

Anul apariţiei: 2010

Editura: Ex Ponto, Constanţa

Număr pagini: 210

Dacă doriţi să achiziţionaţi această carte vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email  n_elenamaria@yahoo.com

In prima instanta armonia etnica din regiunea de Sud-Est a Romaniei poate fi abordata ca logica a supravietuirii si a intr-ajutorarii bazata pe cultivarea bunelor relatii etnice intr-o regiune in care diversele puteri au definit, vehiculat si generalizat imagini ale intolerantei, reflectate de sintagma balcanizarii. Modelul  armoniei etnice este o paradigma a modernizarii spatiului romanesc, cu efecte favorabile asupra balantei interculturale, a  coabitarii si climatului politic si social local si regional care traverseaza mai multe perioade istorice. In contextul integrarii europene reflecta atat pozitia Romaniei in arhitectura institutionala a Uniunii Europene referitoare la protectia minoritatilor etnice cat si un model in plina reconceptualizare pentru a reflecta realitati emergente in care se inscriu in mod favorabil factori si influente ale procesului de integrare si implica rolul activ al mijloacelor de comunicare.


2010 Autori: Ana Maria Munteanu, Cătălin Deliu

Titlu: Muzica la radio Profilul playlist managerului în contextul trecerii de la radioul clasic la cel digital

ISBN: 973-749-965-6

Anul apariţiei: 2010

Editura: Editura Universitară, Bucureşti

Număr pagini: 97

Format: A4

Preţ variantă electronică: 15 Lei

Preţ variantă tipărită: 38 Lei

Dacă doriţi să achiziţionaţi această carte vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email  n_elenamaria@yahoo.com

Playlist-managerul este considerat în câmpul profesional un operator cu statut ambiguu şi nesigur, ameninţat serios de trecerea de la radioul analogic (clasic) la radioul online. Din perspectivă economică – cea a unei industrii culturale cu profituri ridicate şi pieţe globalizate – playlist-managerul este un intermediar în lanţul comercial din care fac parte vedete, studiouri şi case de producţie, organizatori de evenimente, producători de tehnologie de sunet, diverşi comercianţi. Paradoxal muzica la radio nu a reprezentat un domeniu de studiu articulat astfel încât să răspundă acestei complexităţi. Volumul reprezintă colaborarea inedită dintre un profesor de comunicare (conf. univ. dr. Ana Maria Munteanu, Universitatea Ovidius, Constanta) şi un redactor muzical (Cătălin Deliu, radio Sky, Constanţa) şi răspunde unor întrebări presante pentru care practica curentă de radio nu oferă răspunsuri.


Autor: Adina Ciugureanu

Titlu: Efectul de bumerang. Eseuri despre cultura popularaamericana a secolului XX

Prefata de Felicia Campbell, Traducere de Nicoleta Stanca

ISBN: 978-973-611-543-1

An aparitie: 2008

Editura: Institutul European

Numar pagini: 256

Conceptul de popular culture este destul de greu de definit, dupa cum este dificil sa ajungi la un consens in ceea ce priveste impactul culturii populare asupra vietii noastre obisnuite. Intr-un secol in care cultura de masa, fie ca acceptam fie ca nu, ne-a invadat viata si a preluat gradat stilul nostru zilnic, Efectul de bumerang este o analiza de finete a unor aspecte ale culturii de masa americane (asa numita American popular culture) privite cu ochi europeni. Cartea, o culegere de eseuri , este rezultatul cercetarii pe care autoarea in urma acordarii unei burse Fulbright, a desfasurat-o la Universitatea Nevada din Las Vegas, in anii 2001-2002.


Plan COAST

Autori: Angela Schultz-Zehden, Kira Gee, Katarzyna `Scibior on behalf of all PlanCoast parteners
Titlu carte: Manualul Planificării Spaţiale Marine Integrate (PSMI)
ISBN: 978-606-8035-01-7
Anul apariţiei: 2008
Editura: s.Pro – Proiecte Durabile, Bundesallee, Berlin
Număr pagini: 93
Dr. Bernhard Heinrichs – partener lider, Ministerul de Transporturi, Clădiri şi Dezvoltare pentru Regiunea Mecklenburg – Vorpommern (Germania)
Zonele litorale şi mările interioare sunt poate cele mai valoroase arii de pe suprafaţa Pământului.  Locuri de o frumuseţe naturală remarcabilă, locuri în care cu toţii ne dorim să trăim şi zone deosebit de aglomerate în egală măsură. Pe măsură ce zona costieră devine supraaglomerată, activităţile intense se mută încet dar sigur şi spre partea marină. Generarea de energie de larg „off-shore”, acvacultura şi ariile marine protejate sunt numai câteva exemple. Proiectul BaltCoast a fost primul care a aplicat conceptul ICZM atât în cadrul zonelor „off-shore” dar şi al zonelor urbane prospere. Acest Manual este o primă compilaţie de căi şi instrumente care pot fi utilizate în dezvoltarea efectivă a Planificării Maritime Spaţiale.

M. Cojoc

Autor: Mariana Cojoc
Colectie: Românii în istoria universală/ The romanians in the world history vol. 114, coord. prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu
Titlu carte: Constanţa – Port internaţional. Comertul exterior al României prin   Portul Constanţa, 1878-1939
ISBN: 978-973-731-376-8 / 973-731-376-3
Anul apariţiei: 2006
Editura: Cartea Universitară, Bucureşti, România
Număr pagini: 614
Cuvânt înainte de Constantin BUŞE
Autoarea urmăreşte cu precădere evoluţia şi constată progresul deosebit realizat de portul Constanţa în asumarea unei părţi considerabile din totalul schimburilor comerciale externe ale României, lucrarea de faţă este o cercetare multidisciplinară, autoarea acordând egală atenţie unor aspecte nu mai puţin importante din existenţa acestuia, precum dezvoltarea urbanistică, administrativă, evoluţia demografică, problematica socială, starea de sănătate sau situaţia sanitară, naşterea şi evoluţia turismului, viaţa economică, condiţiile de viaţă şi de muncă ale locuitorilor, traiul lor cotidian şi chiar aspectele politice. Totodată, este analizată întreaga legislaţie privitoare la Dobrogea şi la dezvoltarea sub toate aspectele a Constanţei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: